• יו"ר: ד"ר אורי סגול
  • מזכירה: ד"ר פביאנה בנימינוב
  • חברי ועד: ד"ר אמאני בשארה, ד"ר גיל בן יעקב, ד"ר דוד ירדני, ד"ר דורון בולטין, פרופ' מחמוד מחמיד
הליקובקטר פילורי

גורמי רקע קלינייים המשפיעים על תוצאת טיפול המיגור של הליקובקטר פילורי במסגרת הטיפול הראשוני

במקר שבוצע חוקרים זיהו גורמים קליניים הקשורים להצלחה, כישלון והפסקה עצמית של טיפול המיגור להליקובקטר פילורי במסגרת הטיפול הראשוני

הליקובקטר פילורי (צילום: אילוסטרציה)
הליקובקטר פילורי (צילום: אילוסטרציה)

מעטים המחקרים שדיווחו על השפעת גורמי רקע קליניים על התוצאה של טיפול מיגור ההליקובקטר פילורי במסגרת הטיפול הראשוני. החוקרים כיוונו לקבוע איזה גורמי רקע קליניים משפיעים על התוצאה של טיפול מיגור ההליקובקטר פילורי במסגרת הטיפול הראשוני.

המחקר עסק במטופלים אשר קיבלו טיפול מיגור להליקובקטר פילורי במרכז הרפואי גאמו בעיר היגשיומי, בשיגה, יפן, בין השנים 2012-2015. החוקרים בדקו גורמי רקע קליניים אשר קשורים להצלחת, כישלון והפסקת הטיפול על ידי המטופל בטיפול מיגור להליקובקטר פילורי. הגורמים שנבדקו היו גיל המטופל, מין, האם הטיפול היה קו ראשון או שני, סיבת האנדוסקופיה שעבר המטופל ושיטת מתן התרופה. כמו כן, גורמים הקשורים לרופאים כמו גיל וההתמחות שלהם נבדקו גם כן.

במחקר השתתפו 369 מטופלים (208 נשים ו-161 גברים), כאשר הגיל החציוני שלהם היה 59. טווח 30-88 שנה). הקבוצה בגיל העמידה (50-69 שנה) הייתה קשור לטיפול מוצלח יותר למיגור ביחס לקבוצת הצעירים (30-49). קבוצת המבוגרים (70<) הייתה קשורה לכישלון הטיפול ביחס לקבוצת גיל העמידה. קבוצת הצעירים הייתה קשורה להפסקה עצמית של הטיפול. נמצא קשר שולי משמעותי סטטיסטי בין הגברים להפסקה עצמית של הטיפול. רופאים מבוגרים יותר (50<) גם כן היו קשורים לכישלון הטיפול לעומת רופאים צעירים. לא היה הבדל בתוצאת טיפול המיגור בין רופאים כללים לגאסטרואנטרולוגים.

החוקרים זיהו גורמים קליניים הקשורים להצלחה, כישלון והפסקה עצמית של טיפול המיגור להליקובקטר פילורי במסגרת הטיפול הראשוני.

מקור: 

Yokota, N. et al. (2019) JGFM DOI: 10.1002/jgf2.245

נושאים קשורים:  הליקובקטר פילורי,  טיפול מיגור,  מחקרים
תגובות