• יו"ר: ד"ר אורי סגול
  • מזכירה: ד"ר פביאנה בנימינוב
  • חברי ועד: ד"ר אמאני בשארה, ד"ר גיל בן יעקב, ד"ר דוד ירדני, ד"ר דורון בולטין, פרופ' מחמוד מחמיד
חדשות

"הדסה": מכשיר חדש מאפשר אבלציה באמצעות גלי רדיו גם לגידולים בלבלב

לדברי ד"ר הרולד ג'ייקוב, "תודות למכשור המתקדם שנמצא ברשותנו מתאפשרת התערבות עם נזק משני מינימלי לאזורים בלבלב שאינם נגועים, בעיקר הודות למערכת הקירור המובנית במכשיר"

חדר טיפולי הגסטרו במרכז הרפואי "הדסה" (צילום: "הדסה")

במחלקה לגסטרואנטרולוגיה במרכז הרפואי "הדסה" הופעלה באחרונה שיטת טיפול חדשנית לשם הסרת גידולים וציסטות בלבלב, על-ידי הפעלת גלי רדיו המכוונים באמצעות אולטרסאונד אנדוסקופי. המערכת מאפשרת מיקוד מקסימלי של הפעולה ומייתרת את הצורך בניתוח מלא.

בית החולים מסר אתמול (א'), כי הפרוצדורה החדישה היא חלופה בטוחה ופשוטה יותר מזו המקובלת כיום במרכזי רפואה שונים הכוללת ניתוח מלא. היא נועדה לעצור גידולים בעלי פוטנציאל התפשטות וגדילה ולמנוע מהם להיות סרטניים, עם הזמן.

עם תחילת הפעלת ההליך החדשני, אירח מערך הגסטרו בהדסה את פרופ' מרק ברטיי, מנהל מכון הגסטרו בבית החולים AP-HM במרסיי, צרפת. פרופ' ברטיי ליווה והדריך את הצוות הישראלי וביצע יחד אתו את פרוצדורת אבלציית גלי הרדיו בשלושה מטופלים.

פרופ' ערן ישראלי, מ"מ מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד ב"הדסה", מסר: "כאשר אנו מזהים ציסטה או גידול בלבלב, גם אם איננו ממאיר, נלקחת בחשבון אפשרות שעם הזמן הוא יהפוך לכזה או שיחל בהתפשטות לאברים סמוכים. אותן גרורות עלולות שלא להיות שפירות ולכן יש להתייחס לציסטה או לגידול הרקמתי במלוא האגרסיביות.

"השיטה החדשה באמצעות גלי הרדיו היוצרים קרינה אלקטרו מגנטית ,מביאה להרס רקמת הגידול, מאפשרת לעשות זאת ביעילות גבוהה יותר תוך סיכון מינימלי למטופל".

ד"ר הרולד ג'ייקוב, מנהל היחידה לאנדוסקופיה פולשנית במכון לגסטרואנטרולוגיה, תיאר את התהליך: "הפרוצדורה כשלעצמה מוכרת מאז שנים מתחום הטיפול בכבד, והיא ללא ספק מוצלחת מאד. הבעיה שנוצרת בהקשר של הלבלב היא כי מדובר גם באזור עתיר איברים רגישים כמו דרכי המרה וצינור הלבלב. פגיעה בהם תסב נזק של ממש למטופל.

"כעת, תודות למכשור המתקדם שנמצא ברשותנו מתאפשרת התערבות עם נזק משני מינימלי לאזורים בלבלב שאינם נגועים, זאת בעיקר הודות למערכת הקירור המובנית במכשיר, המאפשרת לצרוב את הנגע מבלי להסב כל נזק לסביבתו הקרובה או לרקמות בריאות הצמודות אליו".

רוב הגידולים בלבלב הם נוירואנדוקריניים, הוסיפה ד"ר סימונה גלסברג, מנהלת יחידת הגידולים הנוירואנדוקריניים ב"הדסה". "ההליך החדשני מחליף במקרים רבים את הצורך בניתוח. אמנם יש מגבלה לגודל הגידול שעליו ניתן להשתלט בשיטה הזו, אך במקרים רבים נחסך מהמטופל ניתוח מורכב עם תופעות לוואי נרחבות".

"התוצאות בשלושה הטיפולים שבוצעו היו טובות מאוד", ציינה ד"ר גסלברג. לדבריה "אצל מטופל אחד, שהגידול גרם אצלו להפרשה יתרה של הורמון האינסולין, כמה דקות לאחר הצריבה כבר נראו רמות סוכר רגילות בדם".

נושאים קשורים:  חדשות,  אבלציה,  גידולים,  לבלב,  המרכז הרפואי "הדסה",  חדשנות,  פרופ' מרק ברטיי
תגובות