• יו"ר: ד"ר אורי סגול
  • מזכירה: ד"ר פביאנה בנימינוב
  • חברי ועד: ד"ר אמאני בשארה, ד"ר גיל בן יעקב, ד"ר דוד ירדני, ד"ר דורון בולטין, פרופ' מחמוד מחמיד
חדשות

משאבה חכמה לסובלים ממיימת מוצעת למטופלים במרכז הרפואי "בילינסון"

המשאבה מושתלת מתחת לעור ומסוגלת לפנות את המים המצטברים בחלל הבטן לשלפוחית השתן לצורך פינוי מהגוף; נשלטת מרחוק על ידי הרופא המטפל

איור המציג את פעולת המשאבה החכמה Alfa Pump (מקור: "בילינסון")

(תוקן) "משאבה חכמה" (Alfa Pump) בגודל של כמה סנטימטרים המושתלת מתחת לעור ושואבת הצטברות מים מחלל הבטן מוצעת לחולים במיימת - מצב שכיח אצל חולי כבד - המטופלים ב"בילינסון"; בית החולים הודיע, כי השימוש בפתרון הטכנולוגי החדשני הזה למיימת עדיין לא כלול בסל הבריאות אך מוצע למטופליו.

המשאבה מעבירה את המים שהצטברו לשלפוחית השתן לפינוי מהגוף. לעתים הסובלים ממיימת עולים במשקלם בקצב של כ-10 ק"ג בשבוע. הפעולה לניקוז המים שהצטברו נעשית באופן מתוכנן ומבוקר, בנפחים ובזמנים הנקבעים על ידי הרופא ובהתאם לנתונים מדויקים שאותם "אוספת" המשאבה החכמה. המשאבה נשלטת על ידי הרופא ב"שלט רחוק", כאשר המטופל כלל איננו נמצא בבית החולים.

ד"ר מיכל כהן (צילום: פרטי)

ד"ר מיכל כהן, רופאה בכירה במכון הכבד ב"בילינסון", מסרה את הפרטים הבאים על החידוש: "המשאבה הקטנה מוחדרת וממוקמת מתחת לעור בניתוח, בדומה לקוצב לב. היא שואבת את המים מחלל הבטן ומפנה אותם לשלפוחית השתן, מנטרת את כמות המים שבבטן החולה 24/7 ואוספת מידע ונתונים נוספים כמו כמות המים שנשאבו. הנתונים נשלחים דרך רשת הטלפון הנייד המאובטחת לעיבוד - ומעוברים ישירות למחשבו האישי של הרופא המטפל.

"בהתאם לתמונת המצב המלאה שמתקבלת, הרופא מחליט כמה מים לשאוב ובאילו פרקי זמן, ומתכנת את המשאבה בהתאם למצבו ונוחיותו של המטופל. למשל: בשעות הלילה ניתן להפחית את כמות המים המועברים לשלפוחית השתן על מנת למנוע מהחולה את הצורך לקום משנתו פעמים רבות. המשאבה נטענת על ידי המטופל באופן עצמאי על ידי הצמדת המטען לבטנו למשך מספר דקות".

"מיימת", ציינה עוד ד"ר כהן, "היא מצב שבו יש הצטברות נוזלים בחלל הבטן, הגורמת לתפיחות של הבטן, לאי נוחות רבה ולפגיעה באיכות החיים. רבים מחולי הכבד סובלים מהמצב הזה. הפתרון המוצע כיום בישראל, לרוב החללים, הוא שאיבה הנוזלים בהליך פולשני של החדרת מחט לבטן. ההליך מבוצע רק בתנאי אשפוז, ואז החולה נאלץ להגיע לבית החולים באופן קבוע, לעיתים כמה פעמים בשבוע, לביצוע השאיבה. היא נמשכת כמה שעות. זו היא לכן פגיעה קשה באיכות החיים. חולים אלו, לעיתים, אינם מסוגלים עקב כך לעבוד או לנהל אורח חיים תקין.

"המשאבה החדשנית מאפשרת להציע למטופלים פתרון מתקדם יותר מהיר ונח, כדי שיוכלו לנהל שגרת חיים תקינה, ללא הצורך להגיע לבית החולים מדי שבוע או בתכיפות גבוהה יותר".

הערכת המטופל ובדיקת התאמתו לשימוש במשאבה מתבצעת במכון הכבד ב"בילינסון". התקנת המשאבה ותפעולה דורשים מיומנות גבוהה מצד רופאי הכבד ומערך הכירורגיה ואלו עברו לשם כך הכשרה מיוחדת בשוויץ.

נושאים קשורים:  חדשות,  המרכז הרפואי "בילינסון",  מחלות כבד,  מיימת,  משאבה
תגובות
אנונימי/ת
23.06.2017, 12:14

והאלבומין.....

אנונימי/ת
24.06.2017, 13:08

קצת מביך לפרסם עם שגיאות כתיב. ממליץ הגהה לפני פרסום.