במחקר חתך רב-מרכזי, החוקרים בחנו את ההמלצות הסותרות לגבי שימוש באגוניסטים לרצפטור GLP-1 לפני אנדוסקופיה, עקב השימוש הגובר בהם והנחיות משתנות של gastroenterology societies ושל American Society of Anesthesiologist בנוגע להפסקת השימוש טרם הפרוצדורה.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 815 מטופלים באגוניסטים לרצפטור GLP-1 שעברו אנדוסקופיה משנת 2021 עד 2023. מתוכם, 406 (49.8%) עקבו אחר הנחיות של American Society of Anesthesiologist להפסקת השימוש בתרופה לפני הפרוצדורה. בקרב מטופלים אלו, 70 (8.7%) שמרו על תוכן קיבה במהלך האנדוסקופיה, כאשר 65 (93%) מתוכם היו עם סוכרת מסוג 2. הטיפול באגוניסטים לרצפטור GLP-1 לפני האנדוסקופיה סווג לפי הנחיות American Society of Anesthesiologist. בוצע ניתוח רגרסיה לוגיסטית רב-משתנית כדי לזהות גורמים המשפיעים על תוכן הקיבה.
מתוצאות המחקר עולה כי מטופלים שהפסיקו את השימוש באגוניסטים לרצפטור GLP-1 לפי ההנחיות של American Society of Anesthesiologist שמרו בסבירות נמוכה יותר על תוכן הקיבה (4.4% לעומת 12.7%, P <0.001). עם זאת, לא היו הבדלים מובהקים בשיעורי אינטובציה לא מתוכננת (0% לעומת 2%, P = 0.53) או הצורך להפסיק את ההליך (28% לעומת 18%, P = 0.40) עקב תוכן קיבה שנשמר. הניתוח הרב-משתני הראה כי על כל עלייה של 1% בהמוגלובין מסוכרר, הסבירות לשמירת תוכן קיבה עלתה ב-36%, לאחר התאמה לסוג האגוניסט לרצפטור GLP-1 והפסקת השימוש בתרופה לפני האנדוסקופיה.
החוקרים סיכמו כי גישה אינדיבידואלית להפסקת השימוש בתרופות לפני הניתוח עשויה להיות יעילה יותר ממדיניות אוניברסלית, במיוחד בחולים עם סוכרת מסוג 2, שכן הקפדה על הנחיות American Society of Anesthesiologist הפחיתה באופן מובהק את הסבירות לתוכן קיבה.
מקור: