למרות התקדמות באפשרויות הטיפוליות, טרם נמצא טיפול יעיל עבור אנשים עם עצירות כרונית. הקפסולה הרוטטת הינה טיפול לא תרופתי עבור עצירות כרונית. היא ניטלת באופן פומי וניתנת לתכנות מראש, כך שהיא תרטוט בחלל המעי ותעודד תנועות מעיים. במסגרת מחקר זה החוקרים בחנו את היעילות והבטיחות של הקפסולה הרוטטת לטיפול בעצירות כרונית.
עוד בעניין דומה
מחקר מקרה בקרת-אינבו זה בוצע במסגרת מחקר פאזה 3 בו השתתפו מטופלים עם עצירות כרונית. הנבדקים הוקצו אקראית לקבלת קפסולה רוטטת או אינבו פעם ביום בתדירות של חמישה ימים בשבוע על פני שמונה שבועות. תוצאי היעילות העיקריים שנבדקו כללו תוספת של לפחות יציאה ספונטנית מלאה אחת במהלך השבוע (1 or more Complete Spontaneous Bowel Movements per week - CSBM1) ועליה בלפחות שתי CSBM בשבוע (CSBM2), בהשוואה למצב הבסיס במהלך שישה מתוך שמונה שבועות. החוקרים ביצעו גם ניתוח בטיחות.
מבין 904 נבדקים שנסקרו, 312 נבדקים השתתפו במחקר. תוצאות המחקר הדגימו כי שיעור גדול יותר של נבדקים שקיבלו קפסולה רוטטת השיגו את התוצא העיקרי והשניוני (CSBM1:י39.3% לעומת 22.1%, p=0.001; CSMB2:י22.7% לעומת 11.4%, p=0.008) בהשוואה לאלו שקיבלו אינבו. כמו כן נצפה שיפור משמעותי אף בתוצאים השניוניים שכללו מאמץ בצאייה, מרקם הצואה ומדדי איכות חיים, בקרב נבדקים שקיבלו את הקפסולה הרוטטת בהשוואה לאלו שקיבלו אינבו. תופעות הלוואי היו קלות ושוות בין הקבוצות, כאשר מרביתן היו תופעות במערכת העיכול, למעט תחושת רטט קלה שדווחה על ידי 11% מהנבדקים בקבוצת הטיפול. אף אחד מהנבדקים לא נאלץ לפרוש מהמחקר בשל תופעות הלוואי.
מסקנת החוקרים הייתה כי עבור מטופלים עם עצירות כרונית, טיפול עם קפסולה רוטטת הביאה לשיפור משמעותי יותר בתסמינים הקשורים לעצירות ובאיכות החיים, בהשוואה לאינבו. כמו כן נמצא כי טיפול עם הקפסולה הרוטטת הינו בטוח ונסבל היטב.
מקור: