מטרת המחקר הייתה לבחון את היעילות של טיפול פומי עם ליזאט של פרוביוטיקה (probiotic lysate-BL) לא-חיה של Escherichia Coli (DSM 17252) ו-Enterococcus Faecalisי(DSM 16440) במטופלים עם תסמונת המעי הרגיז (Irritable Bowel Syndrome-IBS).
עוד בעניין דומה
במסגרת מחקר פאזה IV בוצע מחקר בשיטה אקראית, רב-מרכזית, מבוקרת עם אינבו וקבוצות מחקר מקבילות עם סמיות כפולה. במחקר השתתפו 389 מטופלים עם IBS לפי קריטריוני Rome III. משך ההתערבות ארכה 26 שבועות. קבוצות המחקר הוקצו באופן אקראי לקבלת תכשיר אינבו או BL לאחר שבועיים של מבדקי בסיס. התוצאים העיקריים היו שיפור בהערכה גלובלית (Improvement in Global Assessment-GAI) על בסיס הנחיות IBS של European Medicines Agency, ובנוסף שיפור בכאבי בטן.
המטופלים (BL: n=191, אינבו: n=198) הדגימו דמיון בערכי הבסיס ובשיעורי הפרישה מהמחקר. תוצאות המחקר הדגימו כי התגובה לאינבו ו-BL הייתה דומה עבור IBS-GAI (14.4% לעומת 17.4%, בהתאמה; p=0.4787) וכאבי בטן (35.4% לעומת 42%, בהתאמה; p=0.1419).
חלק מהתוצאים השניוניים וניתוחי רגישות הצביעו על רגישות מוגברת של מדדי הכאב הבטני בתת-סוג של IBS-D, אך לא בתת-סוג אחר. עבור GAI, לא נצפו הבדלים בין תתי קבוצות. עבור IBS עם דומיננטיות של שלשול, ניתוח post hoc של מצב כאבי הבטן לאורך זמן ותדירות מתן צואה הראה תגובה טובה פוטנציאלית בעקבות נטילת BL. הטיפול עם BL נסבל היטב על ידי המטופלים.
מסקנת החוקרים הייתה כי BL אינו משפר את תסמיני IBS בכלל תתי-הסוגים שלה. עם זאת, יש לציין כי החוקרים מצאו יעילות מסויימת בנטילת BL בהטבה על תסמינים של IBS עם דומיננטיות של שלשול, אבל ממצאים אלו צריכים אישוש במחקרים נוספים.
מקור: