• יו"ר: ד"ר אורי סגול
  • מזכירה: ד"ר פביאנה בנימינוב
  • חברי ועד: ד"ר אמאני בשארה, ד"ר גיל בן יעקב, ד"ר דוד ירדני, ד"ר דורון בולטין, פרופ' מחמוד מחמיד
חדשות

הערכות: למרות עלותם, הטיפולים החדשים להפטיטיס C יחסכו מיליארדים

מחקר על ההשלכות הכלכליות של הטיפולים התרופתיים המתקדמים לחולי HCV מעלה כי למרות עלותם הגבוהה, בטווח הרחוק ייחסכו מיליארדים באובדן תפוקה ובשל הגברת הפריון

וירוס ההפטיטיס C (מקור צילום: ויקיפדיה)
וירוס ההפטיטיס C (מקור צילום: ויקיפדיה)

מחקר על ההשלכות הכלכליות של הטיפולים התרופתיים המתקדמים לחולי הפטיטיס C העלה, כי למרות שהדור החדש של התרופות יקר מאוד - עשרות אלפי דולרים ל-12 שבועות - ההשקעה תחסוך בטווח הארוך לכלכלות ארה"ב וחמש מדינות הצמרת האירופית 3.2 מיליארד דולר בשנה.

המחקר נעשה בקמפוס הרפואי אינובה פיירפאקס במדינת וירג'יניה בארה"ב, ומתפרסם לרגל השבוע הבינלאומי השנתי להגברת המודעות במחלות מערכת העיכול והכבד (DDW 2015).

לפי המחקר, טיפול תרופתי לשם ריפוי מתקדם באיכות גבוהה עם פחות תופעות לוואי עבור חולי הפטיטיס C, באמצעות שילוב בין Ledipasvir ו-Sofosbuvirי (KDV/SOF), רשם תוצאות שהביאו להפחתה ניכרת בהיעדרויות מעבודה ושיפר את התפוקות במקומות העבודה, מה שניתן לתרגם לחיסכון כלכלי ניכר.

בראש המחקר עמד ד"ר זובאיר יונוסי (Zobair Younossi), ראש מחלקה בבית החולים אינובה פיירפקס. ד"ר יונוסי ציין, כי מנקודת מבט קלינית, ידוע זמן רב לגבי ההשלכות ההרסניות שיש להפטיטיס C כרוני על החולה עצמו, אבל תופעות הלוואי המובהקות הקשורות לטיפולים הניתנים לחולים אלו – תשישות ותופעות נוירו-פסיכיאטריות – משכו תשומת לב עתה באופן נרחב הרבה יותר, על רקע כניסתן לשוק של התרופות החדשות.

החוקרים השתמשו בנתונים לגבי יותר מ-1,900 חולי הפטיטיס C כרוניים שקיבלו את שתי התרופות במשולב. התרופות השיגו שיעור ריפוי של 99-94% עם תופעות לוואי מינימאליות. הטיפול המסורתי הישן, שכלל תרופות כמו אינטרפרון וריבאווירין, היה פחות יעיל וגרם למגוון רחב של תופעות לוואי שליליות, כולל עייפות ותשישות ותסמינים דמויי שפעת, דיכאון וגם ספירת דם נמוכה.

המחקר הקיף חולים מארה"ב, צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד ובריטניה. לפי תוצאותיו, הטיפול התרופתי החדיש הפחית את ההיעדרויות מהעבודה והגביר את התפוקות והפריון בשיעור כולל של 2.67 מיליארד דולר בארה"ב ועוד 556 מיליון בחמש המדינות האירופיות (EU5).

החוקרים המליצו להרחיב את המחקר, כדי לספק הערכות ברמה גלובלית לגבי ההשלכות של המחלה והטיפול בה על עבודה ופריון.

נושאים קשורים:  חדשות,  מחקר,  הפטיטיס C,  פריון,  עבודה,  ledipasvir,  sofosbuvir
תגובות