נתונים עדכניים שהציגו אתמול (יום ג') מומחים שונים בדיון חירום בוועדת החינוך של הכנסת, שעסקה בהתעלמות מערכת החינוך מהוראות חוזר מנכ"ל משרד לגבי סוגי מזונות שמותרים או אסורים למכירה בשטחי בתי הספר, מצביעים על כך ש-64% מהאוכלוסייה בישראל מצויה בעודף משקל.
עוד בעניין דומה
- טיקאגרלור הראה עיכוב טסיות גבוה יותר בהשוואה לפראסוגרל, בחולי סוכרת עם תסמונת כלילית אקוטית
- מחלת לב כלילית כרונית, פריצת דרך בהפחתת הסיכון לתמותה ולאירועים קרדיווסקולרים: עדכון לפי קווי ההנחיה הקרדיולוגים לשנת 2019 לטיפול במחלת לב כלילית
- טיפול בסטטינים בעלי פוטנטיות גבוהה עלול להית קשור להופעת סוכרת
נתון זה ממקם את ישראל בעשירייה הראשונה בעולם של המדינות שאוכלוסיותיהן סובלות מעודף משקל. עוד נמסר, כי אחד מכל שלושה ילדים בישראל מצוי במצב של משקל-יתר ועקב כך אחד מכל שלושה תלמידי כתה א' כיום עלול לחלות בסוכרת עד גיל 40. כ-42% מילדי ישראל צורכים לפחות משקה ממותק אחד ביום – כאשר צריכת כוס משקה שכזה בתדירות יומית מעלה סיכון לסוכרת כדי 22% .
משתתפי הדיון הצביעו על כך שבכוחם של מנהלי בתי הספר למנוע מכירת משקאות לא בריאים בשטחי מוסדות החינוך ובכך לסייע למערכת הבריאות במאמציה לחנך את הציבור לאורח חיים בריא יותר.
לדיון הגיעו נציגים ממשרד הבריאות והחינוך וכן נציגי חברות המזון.
בדיון נמסר עוד, כי השוואת המצב הנוכחי בין ילידי שנות ה-50 לילידי שנות ה-90 מגלה, כי בתוך ארבעה עשורים זינק שיעור הסובלים מהשמנה פי חמישה. העלות הכלכלית של מגפת ההשמנה בישראל הוערכה בכעשרה מיליארד שקל בשנה, כתוצאה מהוצאות טיפול מערכת הבריאות במחלות הנלוות למשקל יתר ולהשמנה.
פרופסור איתמר רז אמר בדיון כי עוד בשנת 1990 החלו לראות עלייה ניכרת בהשמנת ילדים בארץ. "אולם מאז לא נעשה דבר בנידון, והגיע הזמן לפעול בנחישות כדי למגר את מגפת ההשמנה".