• יו"ר: ד"ר אורי סגול
  • מזכירה: ד"ר פביאנה בנימינוב
  • חברי ועד: ד"ר אמאני בשארה, ד"ר גיל בן יעקב, ד"ר דוד ירדני, ד"ר דורון בולטין, פרופ' מחמוד מחמיד
תוספי תזונה

דרכים למניעת תת-תזונה בקרב חולים במחלת כבד

במחקר זה דווח על שכיחות הופעת תת-תזונה בקרב חולים במחלת כבד מתקדמת, ועל אסטרטגיות לניהול התזונה של חולים אלו

תת-תזונה שכיחה בקרב חולי שחמת (Cirrhosis) והיא גורם פרוגנוסטי חשוב. גורמים אטיולוגיים למחלה כוללים היפר-מטבוליזם, ספיגה לקויה, מטבוליזם פגום של חומרים מזינים ואנורקסיה.

ניהול תזונה בקרב חולים אלו הוא מאתגר, זאת בשל שינויים בתפקודי המטבוליזם והאחסון של הכבד. שימוש בכלי הערכה מסורתיים, כמו מדידות אנטרופומטריות וביומטריות, הוא בעייתי עקב סיבוכים כמו אסציטים ודלקת.

במחקר זה טוענים החוקרים כי מעבר לצורך לדאוג לכמות נאותה של מקרו-נוטריינטים ומיקרו-נוטריינטים במסגרת התמיכה התזונתית, גם ההרכב של תוספי התזונה ותזמון נטילתם משפיעים על יעילותה.

מחקרים הראו כי חומצות ארומטיות מסועפות-שרשרת עשויות להינתן כנוטריינטים תרפויטיים וכי פרוביוטיקה ואכילה לילית עשויות לשפר את התוצאות בקרב חולים אלו.

מקור:

Prevalence and Mechanisms of Malnutrition in Patients with Advanced Liver Disease, and Nutrition Management Strategies: Cheung K. et al., Clin Gastroenterol Hepatol. 2011 Sep 3. Advance Online Publication.

נושאים קשורים:  תוספי תזונה,  שחמת,  תת-תזונה,  מחלת כבד מתקדמת,  מחקרים
תגובות