• יו"ר: ד"ר אורי סגול
  • מזכירה: ד"ר פביאנה בנימינוב
  • חברי ועד: ד"ר אמאני בשארה, ד"ר גיל בן יעקב, ד"ר דוד ירדני, ד"ר דורון בולטין, פרופ' מחמוד מחמיד
אלרגיה למזון

תגובה אלרגית למזון: NIH פירסם הנחיות חדשות

ה-NIH פרסם הנחיות לגבי האבחון של אלרגיה למזון ולגבי דרכי ההתמודדות. החוקרים קוראים לפעול להעמקת הידע בקרב הרופאים, המטופלים והציבור הרחב

03.10.2011, 14:09

שני מקרי מוות כתוצאה מאלרגיה חמורה למזון ארעו השבוע בארה"ב - מקרה אחד של נער בן חמש-עשרה ומקרה מוות נוסף של גבר בן עשרים, דווחו השבוע בארצות-הברית. לאחרונה, מתה בישראל בחורה צעירה כתוצאה מתגובה אלרגית חמורה למזון.

ה-NIH פירסם הנחיות לגבי האבחון של אלרגיה למזון ולגבי הדרכים להתמודדות עם אלרגיה כזו. במסגרת הדו"ח סוכמו שיעורי השכיחות של האלרגיות הנפוצות למזונות שונים.

בוטנים (אילוסטרציה)

בוטנים (אילוסטרציה)

בוטנים:
השכיחות בארצות-הברית 0.6%.
השכיחות בצרפת, גרמניה, ישראל, שבדיה ובריטניה 0.03%–8.5%.

אגוזים למיניהם:
השכיחות בארצות-הברית 0.4%–0.5%.
השכיחות בצרפת, גרמניה, ישראל, שבדיה ובריטניה 0.06%–5.9%.

דגים:
השכיחות בארצות-הברית:
0.2% בקרב ילדים ו-0.5% בקרב מבוגרים.
0.6% בקרב נשים ו-0.2% בקרב גברים.

פירות-ים:
השכיחות בארצות-הברית: 0.6% בקרב ילדים ו-2.8% בקרב מבוגרים.

סרטנים:
0.5% בקרב ילדים ו-2.5% בקרב מבוגרים.
2.6% בקרב נשים 1.5% בקרב גברים.

חלב:
2.2% (על-פי מחקר קוהורט שנערך בדנמרק). כמחציתן מתווכות על-ידי IgE.

ביצים:
1.6% (על-פי מחקר קוהורט שנערך בנורבגיה). רובן מתווכות על-ידי IgE.

חוקרי ה-NIH קוראים לפעול להעמקת הידע בנושא בקרב הרופאים, בקרב המטופלים ובקרב הציבור הרחב. העלאת המודעות לנושא בקרב הציבור הרחב תסייע, בין השאר, לילדים ולבני-נוער שמתקשים שלא להתנהג "כמו כולם" ונבוכים להרבות בשאלות כשהם אוכלים בחוץ או ליטול תרופות כשהם בחברה.

לדוח המלא (מסמך pdf):

Guidelines for the Diagnosis and Management of Food Allergy in the United States: Summary of the NIAID-Sponsored Expert Panel Report: Boyce J.A. et al.,

ערכה: ד"ר דורית שנון

נושאים קשורים:  אלרגיה למזון,  מחקרים
תגובות